Cytat:
|
A to podobno Ecoboosty takie złe i niedobre, nie to co sprawdzona konstrukcja wolnossaka... ;-)
|
Ja myślę że to nie wina silnika tylko jakości częśi albo norm Euro. Pomijawszy fazy rozrządu to w Focusie MK1 którego miałem takie kłopoty nie występowały. No i można popatrzeć na serwisy, kiedyś raczej nikt nie zobaczył tam stojących silników do wymiany a dziś nie jest to rzadki widok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja wybierając silnik nie brałem EB ze względu na turbo i dwumase. Uzywam samochodu w 85% po mieście. A na forum można poczytac o problemach EB i zjadaniu oleju. Więc wszystkie silniki na dzień dzisiejszy coś trapi i wszystko zależy jaki trafi się egzęplarz. No i żeby nie było że bronie wielce wolnosaki. Poprostu wymyśliłem że tam jest mniej sie do zepsucia i te śilniki zna każdy mechanik. No i porozmawiamy jak EB będą tak długo na rynku ja wolnosaki.
A problem tutaj opisywany jest raczej globalny a nie jednostkowy.
Wiec życzę Ci jak najdłuższej bezawaryjnej eksploatacji EB.
Ja też żadnych drgań nie zaobserwowałem, bynajmniej nie takich żeby całą budą trzęsło.
Pozdrawiam