@
latar
, no właśnie i widzisz problem w tym, że ja nie dam za niepremium 200k PLN (czyt. Arteon) - wygląda fantastycznie, ale wewn. miałbym opory.
Po pierwsze to VW.
Po drugie to VW.
Po trzecie to VW.
Dla mnie górna granica na segment D to 150k PLN powiedzmy już po rabatach. za 200k PLN to jak wspomniałem 2-3 letnie R6 znajdę nawet z PS DE i juz z akcyzą. Dlatego w chwili obecnej w segmencie D do tej kwoty co podałem powyżej Vignale nie ma konkurencji.
Poza tym strasznie jestem ciekaw właśnie Mondka po FL no i FF MK4 ST, który ma miec 275KM i nie będzie zdownsizingowany jak konkurencja w postaci Peugeot'a, Renault'a itp.. Tylko ma tam siedzieć albo 2.0 albo 2.3 EB. Poza tym będzie mial nowych asystentów, światła ledowe i parę innych bajerów. Kto wie czy nie będzie możliwości wyboru i siedzeń komfortowych z masażem, jak juz do Astry MKV zawitały.
@
mario13
MK3 ST nie jeździłem bo nigdzie nie ma jako demo. Mam mk3 ale bardziej cywilną wersję 1.5EB (182 KM) i na zwrotność nie narzekam. Sądziłem, że w ST nie powinno być gorzej przynajmniej na 18" (19" tam nie planowałbym)