Cytat:
|
Co do BMW to kolega ma tego 2,0 D i powiem wam żę siedzi i płacze bo kupił używkę za 125000 luxry w środku bajka ale ma łańcuch już do wymiany i cena za tą usługę 12500 a klocki przód bagatela 1700 nie wspomnę o przeglądach w ASO i mimo że jest to super auto to nie chciałbym go utrzymywać i dziękuję za takie premium
|
Bo kolega zapomniał o jednej rzeczy, o której zapominają wszyscy pchający się w premium, których na premium nie stać - cena używanego samochodu premium z roku na rok robi się coraz mniej "luksusowa", bo się robi stary i zużyty, ale cena części do niego zawsze będzie luksusowa, bo części są nowe.
Wg mnie to nie są w ogóle samochody na polskie realia ekonomiczne, chyba że ktoś jest bardzo zamożnym człowiekiem. Segment E premium jest przewidziany na rynki rozwinięte dla ludzi zarabiających powyżej 5000 Euro miesięcznie. Przeliczając na PLN, uwzględniając trochę tańszą robociznę w Polsce, trzeba zarabiać ok. 15k+ netto, żeby BMW 5 nie było bolesnym obciążeniem dla budżetu. A to i tak "na styk". Na luzie to jednak raczej 20k. Takie kwoty zarabia 0,2-0,6% ludzi w Polsce, więc widząc na naszych drogach tak ogromny wysyp nowych F10 (kilka lat temu) wnioskuję, że mnóstwo ludzi nieodpowiedzialnie katuje budżety kosztem majątku rodziny na swój snobizm, czyli pchanie się na siłę w premium, bo wątpię, żeby to wszystko byli prezesi i dyrektorzy w służbówkach. Pasjonaci to raczej nie są, bo 90% to 520d R4... Miejsca tam mniej niż w klasę niższym Mondeo czy Superbie (duży rozstaw osi ma F10, ale zobaczcie jak przednia oś jest wysunięta do przodu), więc użyteczność żadna. Pozostaje więc tylko lans nadwoziem BMW 5 po mieście... W Szwajcarii tego tyle nie widziałem, co w Polsce, no ale tam ludzie najwyraźniej szanują i potrafią liczyć pieniądze... Żeby jeszcze to F10 jakoś wybitnie się prowadziło, ale tak nie jest.
Cytat:
@ pasiek
więc tym bardziej wynika z tego że będzie to 1.6THP, w Talismanie też jest 1.6 Tce i ma 200-205KM i za taki silnik w takim samochodzie to ja dziękuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Przygotuj się, bo prędzej czy później nie unikniesz AdBlue i 1.6 w segmencie D. Zielona hołota już zadbała o to. No ale zawsze lepiej później, niż prędzej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.