Cytat:
|
gwint wtrysku przed skręceniem należy posmarować klejem do gwintów loctite 243.
|
Generalnie wtryskiwacz skręcony prawidłowym momentem będzie szczelny. Ale faktycznie różne manuale zalecają stosowanie preparatu zabezpieczającego elementy skręcane przed samoczynnym poluzowaniem. Na pewno taki preparat pełni również rolę uszczelniającą.
W manualu Delphi
http://www.kyron-clan.ru/forum/index...attach_id=3619
na stronie 4-19 piszą o zastosowaniu przy montażu preparatu
Loctite 222.
Ja nigdy nie stosowałem takich preparatów i nie miałem opisanych wyżej problemów.
Twoje uwagi i spostrzeżenia są bardzo cenne.
Jakiś czas temu dyskutowałem na Forum o tym problemie i upierałem się, że nie jest możliwe aby na jednym przelewie było brudne paliwo, a na innych czyste. Twierdziłem, że we wszystkich musi być brudne, bo olej może dostać się do paliwa tylko przez pompę od strony rozrządu.
Widocznie się myliłem...
Cytat:
|
Klej ten ma taką właściwość że nie twardnieje jak jest dostęp powietrza, tylko w warunkach w których nie ma dostępu powietrza i dwie powierzchnie są bardzo blisko siebie.
|
Utwardzanie
Loctite 222 następuje po odcięciu kontaktu z powietrzem, kiedy znajduje się on pomiędzy ściśle przylegającymi powierzchniami metalowymi. Jest to materiał tiksotropowy osiągający niską wytrzymałość dla
łatwego demontażu - po przekroczeniu pewnej siły ścinającej traci własności klejące ułatwiając demontaż.
Loctite 243 o którym piszesz, jest preparatem anaerobowym, utwardza się także bez dostępu do tlenu, ale pod wpływem przylegania do powierzchni metalowych (występowania jonów metali). Ma także silne własności uszczelniające - oprócz zabezpieczania przed odkręceniem. Ale jest
"średnio" demontowalny.
Trudno powiedzieć - który lepszy w tej sytuacji...