Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana filtra paliwa (diesel) w 2.0 TDCi
View Single Post
Stary 12-09-2017, 20:01   #270
danielWr
ford::average

Imię: Daniel
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 ON
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wymiana filtra paliwa (diesel) w 2.0 TDCi

Cytat:
Napisał V1ncent Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę o info gdzie jest zaworek odpowietrzający w Mondeo MK4 2.0 TDCI DW10C 2011.

Namierzony zestaw do odpowietrzenia po wynikanie filtru paliwa, ale nie znalazłem ..zaworka przy silniku.
Bo w polifcie zaworka niema.

ja podpinałem sie pod powrót po prawej stronie silnika.

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymieniłem Przed sprzedażą i nawet nie trzeba żadnej pompki i zaworkow.
Wystarczy odpiac filtr w odpowiednim miejscu razem z mocowaniem (mało kto to rusza )
Tam przy filtrze przewody są odpowiednio wygięte do góry by ropa nie zleciala.

Gdzieś o tym pisałem tylko nie pamiętam gdzie.
Odpalił na strzała i nie trzeba nic odpowietrzac

Bump: PS na poprzedniej stronie post 252 .
nie napisałeś ze trzeba oczywiście przy tej operacji filtr zalać.

Cytat:
Napisał danielWr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, silnik DW10C czy macie tez bąble w przewodzie paliwowym ? Chodzi mi o przewód zasilający pompę mocowany na kolektorze. Silnik normalnie odpala jeździ, ale chyba powinno być tam tylko czyste paliwo.

https://www.youtube.com/watch?v=6Aar...ature=youtu.be
poprzedni filtr miał 13kkm przebiegu bosch.Tankowane tylko na orlenie a czarny jak smoła. nie wiem czy był zle wymieniony (niedokrecona obudowa) czy coś innego ale po wymianie na manna bark bąbli. troche mnie dziwi ze różnicy żadnej w pracy silnika niema po wymianie.
danielWr jest offline   Odpowiedź z Cytatem