Cytat:
|
Czy można zaślepić EGR mając auto z DPF bez ingerencji w software auta? Coś mi auto dziwnie się szarpie na niskich obrotach i obstawiam że EGR daje o sobie znać - stąd profilaktycznie wolę go zaślepić.
|
Jak dla mnie to co piszą że po zaślepieniu EGR wykańcza się DPFa to nie do końca prawda sam mam zaślepiony już dobrze ponad rok. DPF wypala się zawsze i normalnie po podłączeniu forscana i sprawdzeniu informacji o wypalaniu nie ma i nie było nigdy nie udanej próby. Dużo użytkowników nawet zauważyło że filtr wypala się po większym dystansie km...
Bump:
Cytat:
Witam! Zaślepiłem EGR przed samym wyjazdem na wakacje do Chorwacji i bałem się czy nie będzie jakiś problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Aha ! Byłem jeszcze u takiego magika od softu i powiedział że przy podłączeniu kompa będzie wywalać błąd tegoż zworu ale jezdzić jak najbardziej można bez konsekwecji.Zeby to wszystko miało ręce i nogi trzeba wgrać nowy soft a to koszt (bynajmniej u niego) to 400zł.
Ale do meritum.
Byłem i wróciłem bez żadnych problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zrobiłem 2500 km i stwierdzam że autko lepiej reaguje na pedał gazu i nie kopci. (nie tyle co przed zaślepieniem)
Zdarzało mu się lekko przydymić ale to nie to co przedtem kiedy w lusterku świata nie było widać przez ten dym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a i nie było mocy
|
Błąd po zaślepieniu nie powinien jednak wyskakiwać. Po adaptacji EGR błąd zniknął mimo zaślepionego EGR.
Bump:
Cytat:
|
To może jeszcze ja się zapytam i zaraz bym sobie zamówił taką zaślepkę na all...., mam 2.0 tdci, 2006 rok, bez DPF fabrycznie, mogę wstawiać?
|
Ja i inni mamy DPF i wstawialiśmy :-)