View Single Post
Stary 12-09-2017, 20:03   #529
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Egr zaślepiony prymitywnie, ale jaki efekt!

Cytat:
Napisał meff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy można zaślepić EGR mając auto z DPF bez ingerencji w software auta? Coś mi auto dziwnie się szarpie na niskich obrotach i obstawiam że EGR daje o sobie znać - stąd profilaktycznie wolę go zaślepić.
Jak dla mnie to co piszą że po zaślepieniu EGR wykańcza się DPFa to nie do końca prawda sam mam zaślepiony już dobrze ponad rok. DPF wypala się zawsze i normalnie po podłączeniu forscana i sprawdzeniu informacji o wypalaniu nie ma i nie było nigdy nie udanej próby. Dużo użytkowników nawet zauważyło że filtr wypala się po większym dystansie km...

Bump:
Cytat:
Napisał dzamen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam! Zaślepiłem EGR przed samym wyjazdem na wakacje do Chorwacji i bałem się czy nie będzie jakiś problemówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Aha ! Byłem jeszcze u takiego magika od softu i powiedział że przy podłączeniu kompa będzie wywalać błąd tegoż zworu ale jezdzić jak najbardziej można bez konsekwecji.Zeby to wszystko miało ręce i nogi trzeba wgrać nowy soft a to koszt (bynajmniej u niego) to 400zł.
Ale do meritum.
Byłem i wróciłem bez żadnych problemówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zrobiłem 2500 km i stwierdzam że autko lepiej reaguje na pedał gazu i nie kopci. (nie tyle co przed zaślepieniem)
Zdarzało mu się lekko przydymić ale to nie to co przedtem kiedy w lusterku świata nie było widać przez ten dymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a i nie było mocy
Błąd po zaślepieniu nie powinien jednak wyskakiwać. Po adaptacji EGR błąd zniknął mimo zaślepionego EGR.

Bump:
Cytat:
Napisał ixion2010 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To może jeszcze ja się zapytam i zaraz bym sobie zamówił taką zaślepkę na all...., mam 2.0 tdci, 2006 rok, bez DPF fabrycznie, mogę wstawiać?
Ja i inni mamy DPF i wstawialiśmy :-)
Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem