Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 16-09-2017, 20:41   #2903
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Ponieważ na razie nikomu się nie chciało podzielić spostrzeżeniami z w pełni przeprowadzonego montażu haka w MK5, to znów popadło na mnie...

Mój przemiły kolega @adiplus zamarzył sobie, że będzie woził rowery na haku i postanowił marzenie zrealizować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przypomnę, że Kolega posiada MK5 HB 2016, w którym już uprzednio została zainstalowana fabryczna kamera cofania, został wymieniony Sync2 na Sync3 oraz ACM "zwykły" na taki z DAB i TMC...
To teraz do tego doborowego towarzystwa dołączył fabryczny hak elektrycznie składany. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Całość prac mechanicznych (montaż) wykonał Ford Sławek a ja to aktywowałem.

Testowo podłączyłem mój bagażnik na rowery, coby było co pokazać...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sam hak - jak hak, choć trzeba przyznać, że bardzo porządny... No i ten sposób składania - jak to mówię: "dla białych ludzi"... Ręce sobie można pobrudzić jedynie w sytuacji gdy ma się przycisk w bagażniku czyś umorusany... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aby hak się otwierał, niezbędne jest wycięcie w dokładce zderzaka - jest zamarkowane z drugiej strony

Po prawidłowym skonfigurowaniu na Sync3 wyświetla się "przyczepa" i wyłączone są tylne czujniki

Przód oczywiście działa normalnie, choć też pokazuje "przyczepę"

Całość instalacji w samochodzie była, wpięło się wtyczkę z dołożonej wiązki haka, aktywowało IDSem i efekt "jak się patrzy"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-09-2017 o 22:03
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem