Cytat:
|
Dzisiaj zamontowałem radio od Chińczyków. Czy we wszystkich tego typu urządzeniach nie ma możliwości załączenia po wyjęciu kluczyka? Zawsze kluczyk musi być w pozycji ACC wtedy radio się uruchamia. W oryginalnym sony nawet po wyjęciu kluczyka dało się uruchomić radio.
|
Ale marudzisz i jęczysz. W Sony tak było z warunkiem 1 godziny.
Nie na zawsze. W tych radiach można zrobić to zrobić łatwiej i skutecznie po maluteńkiej zmianie w okablowaniu. Opisywane było to już i przeze mnie i przez innych kolegów. Poszukaj - nie płacz.
Cytat:
|
Sterowanie z kierownicy działa, ale nie da się zaprogramować przycisków z manetki od wybierania głosowego i odbierania połączeń. Czy to normalne?
Gdzie polecacie zamontować antenę GPS z tego wynalazku? .
|
Przyciski od wybierania głosowego, są częścią fordowskiego zestawy głośnomówiącego. Nigdy nie zadziała, bo to całkiem osobny zestaw. Nawet względem orginalnych radyjek w Fordzie. Wcale nie musiały razem występować.
Założyłeś radio i nie zainstalowałeś anteny od GPS? To trochę masochizm, rozbierać wszystko jeszcze raz. Ale jakby co to najlepsze (dla sygnału) miejsce to na szybie jak najwyżej albo pod podsufitką. Kabla starczyć powinno z zapasem (chowasz za schowkiem, potem w słupku i reszta w podsufitka).
Powodzenia. Ja nie nazywam swojego wynalazkiem, raczej te oryginały forda są wynalazkami które pownny mieć w nazwie "multimedia ready" ;-0
Ta zaletę mają że one są plug'n play dla Forda, a te Chińskie wymagają jakiegoś pomyślenia i ogólnej wiedzy co jak działa.
PS. Jak by co to zapraszam do siebie do Zawiercia. Pomogę ci to ogarnąć. Z Cieszyna nie masz daleko.