Od wczoraj co parę kilometrów zrywa mi połączenie z PCM co powoduje wrzucenie błędu awarii silnika i brak możliwości dalszej jazdy (nie działa wtedy gaz, mogę się toczyć 3km/h).
W trasie odpiąłem akku i jakoś dotoczyłem się do domu. Potem już jeździłem z podpiętym forscanem. Wykasowanie błędów pozwala przejechać max. kilka km i błąd wraca).
Logi z forscana dołączam (pomińcie błędy czujników parkowania i przepalony xenon, one były wcześniej).
Domyślam się, że zacząć od wiązki i kabelków np. z tego wątku
https://forum.fordclubpolska.org/sho...3A00-8A&page=6
Czy błędy z logów pozwalają określić coś więcej? Żeby precyzyjniej zdiagnozować? Niestety nawet jak posprawdzam wiązkę (w elektryce niestety jestem słaby
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale chyba znajdę jakiś miernik) to stwierdzenie ustania zajmie kolejne kilometry i resety.
20160916_bledy_v3-jazdabezodlaczenia.txt - błędy jakie odczytuję po wyskoczeniu błedów.
20160916_bledy_v4-jazdabezodlaczeniaporesecie.txt - błędy jakie odczytuję, gdy wykonałem reset błędów ale one pozostały, tylko przeszły chyba w stałe