Odp: Odczuwalne drgania karoseri w 1.6 tdci 115km
Byłem u drugiego mechanika i tak:
1. Powiedział, że zostały sprawdzone poduszki silnika - są w dobrym stanie + zostały sprawdzone przeguby(uszczelniona półoś ponieważ dostała się do niej woda) objaw pukania podczas przyśpieszania i zmiany biegów jak wcześniej napisałem znikł (Występuje pukanie w skrzyni biegów podczas przełączania z biegu 1->2, 2->3 później jest już normalnie.)
2. Nadal występuje problem drżenia całego wnętrza auta podczas przyśpieszania, najgorzej bieg 2,3.
3. Jazda na obrotach 1300-1500, najgorzej na biegu 3,4, poniżej i powyżej tego zakresu samochód działa normalnie i nie słychać mocnych drgań i buczenia.
4. Podczas jazdy przykład: 100 km/h 2200 obrotów, po redukcji biegu na luz, słychać dwa mocniejsze drgania w tym zakresie 1300- 1500 obrotów, i zatrzymanie przez moment/ułamek sekundy wskazówki obrotomierza, po czym jej spadek do 1000 obrotów. - najważniejsze to zatrzymanie wskazówki i silne drgania.
Ktoś, coś?
To wina nie sprawnego tlumika drgan na sprzegle. Nazywa sie to efektem kangura. Jezeli masz dwumasa to do wymiany jezeli nie to w tarczy sprzeglowej sprzezyny maja dosc. Tak czy siak wyglada to na sprzeglo.
znalazłem na innych forach taką diagnozę, słusznie?
Ostatnio edytowane przez przem20051 ; 18-09-2017 o 14:07
|