Witam, temat niestety dosc obszerny , a nie mam niestety za bardzo czasu czytac calego poniewaz potrzebuje samochodu na teraz i szybko musze zamowic aku. Mam mondeo mk4 2008 r 140km 2.0 tdci. Aktualnie mam z tego co patrzylem oryginalny z forda 80ah 700A. Bylem u znajomego mechanika i po podpieciu do takiego przyrzadu sprawdzil mi stan akumulatora i jak wyglada ladowanie. Wyniki sa nastepujace : Na 700A mam 547A , stan techniczny aku 78% a stan naladowania 92%. Ladowanie mam bez obciazenia 14.62 , a z obciazeniem(radio, swiatla drogowe, klima na full, radio) 14.45 . Objawami ze to akumulator byly takie ze po nocy nie moglem odpalic samochodu , pozniej jak odpalilem z prostownika albo z kabli caly dzien palil normalnie . Raczej to na pewno akumulator bo samochod mam od 5 lat i nie wymienialem go, a ile on byl jeszcze w tym samochodzie to nikt nie wie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytajac jakie maja akumulatory to mowili ze bosch albo varta , ale jeden Pan powiedzial mi zeby nie brac Boscha S5 jesli sie duzo nie jezdzi i tutaj moje pytanie jaki akumulator brac ??
1-BOSCH SILVER S5 77AH 780A
2-VARTA SILVER DYNAMIC 77AH 780A E44
3-BOSCH S4 80 AH 740A
Prosze o pomoc. Pozdrawiam