View Single Post
Stary 19-09-2017, 09:33   #23
Marphonee

Domyślnie Odp: Zakup Mondeo MK4 ,a widoczna korozja podwozia

Cytat:
Napisał Harun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wstydziłbym się mieć takie ****o pod autem. Aż mam ochotę porobić zdjęcia i pokazać jak powinien wyglądać ford z tych roczników. Zresztą nie tylko ford, bo żaden mój samochód (a miałem starsze auta) nie miał takiego syfu. Ale zachwalajcie to "piękne" auto.
Chętnie obejrzę te zdjęcia, miałbym przynajmniej punkt odniesienia.

Mondziak, o którym cała ta dyskusja jest z 2008r, przebieg niespelna 200kkm (faktyczny). Elementy nadwozia w oryginalnym lakierze (sprawdzane nawet miernikiem). Żadnych oznak napraw powypadkowych -obejrzalem newralgiczne elementy karoserii. Silnik pracuje równo, bez zastrzeżen, nie był myty wiec wszelkie wycieki byłyby widoczn, a takich nie stwierdziłem. Zawieszenie bez luzów, amortyzatory ~80% sprawności. Auto nie było picowane jak większość oferowanych przez handlarzy.
Jedynie ta rdza widoczna na zdjęciach mnie powstrzymuje od zakupu.

Sądziłem, ze pomożecie mi ocenić czy taki mankament dyskwalikuje tego mondka, a tu zdania są podzielone.

Jesli ktoś z posiadaczy mk4 dysponuje fotkami z podobnych ujęć jak moje to proszę o podzielenie się.. pomogłoby mi to podjąć decyzje
  Odpowiedź z Cytatem