To i ja podepne sie pod temat .. jako że fabryczne glosniki dokonały juz żywota postanowiłem zaaplikowac na szybko to co mialem w domu no i wyszlo pyle na tyl jbl gto 6508c na przody .. oczywiście zostawiając oryginalne dystanse pyle pasowały perfekcyjnie natomiast jbl ma nieco wiekszy kosz wiec cala robota opierala sie na dopasowaniu wszystkiego ... wiec po kolei ... zalezalo mi na oryginalnych wtyczkach tak zeby nie przerabiac wiazki i żeby wszystko ladnie siedzialo na swoim miejscu jak fabryka chciała .. wiec na początek wyciąłem oryginalne membramy tak by nie uszkodzic pianki na obrzeżach ktora tez delikatnie odciąłem ... następnie wyciąłem magnesy i obrobiłem oryginalne pierscienie dystansowe ... zachowalem w ten sposób oryginalne gniazda do ktorych przylutowalem nowe glosniki osadzone na sylikonie i przykrecone wkretami do dystansu ... od góry przykleilem oryginalna pianke zeby zachowac oryginalne wygluszenie ... ktos moze sie przyczepic że rzeźba i w ogole ... natomiast majac 2 wolne godziny mozna to ogarnac samemu na fabrycznym montazu bez koniecznosci rozpruwania czegokolwiek poza zepsutymi oryginalnymi glosnikami ... moze sie to komus przyda bo efekt jest powalajacy jezeli chodzi o jakosc dzwieku nawet przy fordowskim radiu cd 6000.. glosniki 16.5 cm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam