Wymiana podszybia lub rynny odpływowej
Cześć,
W samochodzie zebrało się tyle wody, ze musiałem odkręcić wszystkie fotele, wyjąć podłogę i wszystko osuszyć. W czym problem ?
Cala strona od pasazera i z tylu byla sucha. Tylko od strony kierowcy wraz z pasazerem za nim podloga byla po prostu jednym wielkim bagnem. Zrobiłem test i wyszło, że woda cieknie od strony przedniej szyby. Jak zdążyłem zauważyć, brakuje prawej rynienki odprowadzajacej wode z podszybia, co wplywa na to, ze woda wlewa sie do srodka. Przypuszczalem, ze moze byc to wina nieszczelnego podszybia, lecz woda wlewa sie tylko z jednej strony, co wydaje mi sie, ze eliminuje ten problem, chociaz bede musial i tak najprawdopodobneij zakupic nowe, poniewaz uszczelka od podszybia jest juz tak twarda, ze raczej nie spelnia swojej funkcji. Czy ktos z was mial podobny problem i wie gdzie moge dostac taką rynienke ? Czy mate wygluszczaja czyli to co jest pod czarna podłogą moge gdzieś zakupić do konkretnego modelu ? Niby mozna to wyprac i wysuszyc, ale nie wiem czy jest to warte zachodu . Ruda troche zebrala sie na fotelach od dolu. Planuje zakupic druciak plus specjalna szczotke do szlifierki i wszystko zebrac. Co co czesci samochodu chcialbym rowniez cos podzialac w tej materi. Planuje kupic ; , benzyne ekstrakcyjna , czarny lakier mat , podklad antykorozyjny , rozpuczalnik do rdzy? Jaki polecacie srodek jak juz wszystko doprowadze do porzadku, zeby go zaaplikowac zeby ruda sie nie rozprzestrzeniala ? Dziekuje za pomoc w temacie
Ostatnio edytowane przez Salvien ; 20-09-2017 o 14:07
|