Cytat:
|
Pisałem Ci już kiedyś że nie mam ciśnienia na Sync3, ...co dzień mam inne, ciekawsze zajęcia.
|
E tam...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sync3 to całkiem ciekawy przypadek... Szczególnie jak się rozumie jak to działa.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Niuanse" aktualizacji Sync3 w wersji 8GB (NA bez navi):
Poniżej jest wszystko o jednej z 6 partycji z informacjami na pamięci flash Sync3. Jest to partycja "najważniejsza" (i największa), zawierająca funkcjonalne komponenty Sync3 (bez CIP - tenże to po prostu system operacyjny, i on ulokowany jest na 2 innych "zmirrorowanych" partycjach).
Powyższy zrzut ekranu pokazuje układ partycji 8GB
PO update do wersji 3.0 EU pakietami funkcjonalnymi z wersji z navi EU.
Widać rozmiary wszystkich komponentów oraz dodatkowo ilość wolnego miejsca (omawiana partycja zamontowana jest w katalogu /fs/usb0).
Zasada aktualizacji jest bardzo prosta - na omawianej partycji ma się zmieścić to co jest aktualnie plus to co chcemy wgrać w danym cyklu aktualizacji. Jak widać na obrazku - nie mamy za dużego pola manewru... Wszystkiego raptem 986MB - stąd problemy z updatowaniem tego "biednego" systemu...
Widząc ten obrazek można sobie (bez podejmowania próby) określić co się uda a co nie...
To co zostanie zmienione w wyniku update "znika" po reboocie urządzenia i na tym polega "sposób na odzyskanie wolnego miejsca"...
BTW - niektórych spostrzegawczych może zaciekawić obecność pakietu "map.img" na systemie 8GB nonNav...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wytłumaczenie jest dość pokrętne: Amerykanie wymyślili twór "aplikacja navi bez danych mapy" i jeden Pan Bóg wie po co... A zajmuje miejsce! Dobrze, że tylko 145MB...
A na koniec jeszcze obrazek pokazujący, że bez problemu widać co tak na prawdę jest wgrane w danym wsadzie:
I tu kontynuacja ciekawostki o "navi bez map" - to ten pakiet GB5T-14G421-EH. Dla dociekliwych - pakiet GB5T-14G424-DH to pozostałość po licencji na update tą "navi bez mapy"...
To tyle prezentacji, ze to całkiem interesujące (dla mnie...) hobby...