View Single Post
Stary 23-09-2017, 01:51   #8
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana podszybia lub rynny odpływowej

Cytat:
Napisał Salvien Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy mate wygluszczaja czyli to co jest pod czarna podłogą moge gdzieś zakupić do konkretnego modelu ? Niby mozna to wyprac i wysuszyc, ale nie wiem czy jest to warte zachodu .
Wykładzinę kupujesz na Allegro, ale stara po wysuszeniu powinna dać jeszcze radę. Natomiast dobrze że myślisz o wygłuszeniu podłogi. Ja to u siebie ostatnio zrobiłem w Fieście i jest efekt "wow".
Widzę, że auto masz już rozebrane, wiec masz połowę pracy z głowy. Idź do sklepu bitmat.pl sprzedają maty butylowe 0,2cm imaty kauczukowe 0,3cm. Jednych i drugich kup po 4m. Tanie łącznie to nie będzie, ale tyle potrzeba na podłogę z przodu i z tyłu aż pod tylne siedzisko. Kleisz matę butylową (jest lepsza od bitumicznej i można ją kleić w prawie dowolnych temperaturach i dowolnie modelować. Na nią kleisz kauczukową.
I weź jakieś rękawiczki, bo butylowa tnie opuszki palców jak masło...

Ja się rozpędziłem u siebie z wygłuszaniem i mam spadek hałasu o ponad 6dB, ale wygłuszyłem już prawie całe auto tymi matami.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem