View Single Post
Stary 24-09-2017, 16:49   #176
yasiu.brzeg
ford::average

Imię: Łukasz
Model: MK4
Silnik: 1.5 w goju
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI szarpanie w trakcie stałej prędkości.

Moje cierpi tylko na te poszarpywanie. Mam 2007 rocznik 2.0 TDCI i tylko przez ostatni rok zrobiłem trochę poniżej 80 tyś km. Oprócz materiałów eksploatacyjnych jak oleje, opony, filtry. Wymieniłem:

- łożyska McPersona (eksploatacja, pierwsza wymiana od nowości)
- amortyzatory (eksploatacja, zaczęły się pocić wiec wymieniłem za jedną robotą przy okazji łożysk, pierwsza wymiana od nowości)
- świece żarowe (eksploatacja, wymiana profilaktyczna gdyż po wymianie filtra paliwa mechanik źle założył obudowę i zasysało lewe powietrze, pierwszy raz od nowosci)
- przewody przelewowe wtrysków, JEDYNA AWARIA NA TRASIE (uszkodziła się końcówka i lało ropą)
- rura IC (zaczęła parcieć - wymiana profilaktyczna)
- wentylator chłodnicy (po czyszczeniu wnętrza zostawili auto odpalone przez 5 godzin, przy 30 stopniach na dworze, szczotki się skończyły wycierając komutator)
- chlodnica klimatyzacji (kupiłem z uszkodzoną, uderzył kamień)
- pierdzący pierburg

Czy to dużo przy mojej eksploatacji? Nie i jestem bardzo zadowolony, a powiedzenie Ford g..... wort, sprawdza się u tych, co kupili dojechanego sztrucla, bo ładnie wyglądał z zewnątrz i miał bajery. Jak się jeździ to trzeba dbać, żeby uniknąć awarii należy zapoznać się ze znaczeniem słowa PROFILAKTYKA, a ze słownika wyrzucić słowo jakoś to będzie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
yasiu.brzeg jest offline   Odpowiedź z Cytatem