Witam , jestem nowy na forum chcialbym sie dowiedziec czy moge zamontowac inne sprezyny do mondeo mk2 kombi 1.8td . autko wykozystuje mocno i mam problem ze wciaz siedzi mi na oponach , wiem to smieszne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale czy ktos z was wie jakie i od jakiego auta byly by mocniejsze i pasowaly by bez zbednych przerobek .
Domyslam sie ze bedzie sztywny , to samo jezeli chodzi o amory , z gory dziekuje .
Ps nie che zakladac nowego posta ,
prosze o potwiedzenie czy moge sie do tego klekota polaczyc przez obd
mam elm327 i komp z wbud. Serial 9Pin RS323 rs-323 rs 232 rs-232 i przewod obd
prosze o podpowiedz czy moge? i musze? jakos stuningowac przewod obd2 -rs232 zebys sie laczyc , czy tylko elm 327 normalnie przez usb bez kombinacji z rs232 .
i jakim programem , czytalem ze nie zawiele zobacze , ale focom em ?
jakas podpowiedz skad go pobrac bo bylem wyautowany przez 3 lata i troche sie pozmienialo z pobieraniem .
Dlaczego ? wyczyszczony , ssacy , wydechowy , turbo czyste + zrobilem otwor ze sruba do wprowadzania srodka do czyszczenia piekarnikow przez slomke , egr wymontowany , zaslepiony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaspawany,w katalizatorze dziura fi 50mm , nowe swiece, nowy filtr pow i pal , olej i filtr oleju nowy , system od filtrapaliwa do pompy 100% . czy odpinam zasil na elektrozaworze (tym po stronie filtra powietrza za amorem ) dalej kopci czy przeplywka wpieta czy nie - to samo to jeszcze jak byl egr sprawdzalem teraz egra juz nie ma . wymnienilem wtrysk sterujacy i inne na made in szrot i dokladnie to samo zadnej zmiany ,
Kopci na czarno w momencie gdy ruszam lub jade wolno jakis czas na wiekszym biegu i bez zmiany przyspieszam , lub gdy silnik chodzi na wolnych obrotach i ruszasz z miejsca , lub gdy daje do dechy pedal gazu i zwalniam energicznym ruchem raz po raz.
Efekt powyzrzych prac dal lepsze czucie auta ale nie ma tej turbodziury , wczesniej jak szarpalo mi autem przy utrzymaniu gazu w tej samej pozycji to bylo czuc ze wciska w fotel - co bylo bardzo dziwne jak dla mnie jezeli chodzi o diesla pozytywnie zaskoczony. Teraz tego brak.Teraz jest fajny gwizd turbiny , nie szarpie juz gdy zwalniam noge z gazu podczas podjerzczania np. do skrzyzowania.Wczesniej trzymajac noge na gazie sam mi przyspieszal lub zwalnial , dlawil sie i unieruchamial sie silnik przy podjerzdzaniu do skrzyzowania.
Dodatkowe usterki jakie stwierdzilem .
- jest urwana jedna sruba na dolocie
- silniczek wiolnych obrotow chyba nie dziala - przy gazowaniu nie pracuje ta druga linka pod spodem
- linka od gazu sie blokuje nie chce swobodnie chowac sie w pancerz dalem wd40 chodzi lepiej ale dalej sie zalamuje , to chyba ma znaczenie - prosze mnie poprawic jezeli sie myle - bo naciskajac gaz ona chodzi ok a sprezyna powinna podciagac ja spowrotem , aczkolwiek czasem jak jade obroty zostaja wysokie jak bym nie zwolnil gazu - przy dojezdzaniu do skrzyzowania.
Niewiem czy wtryski sie jakos resetuje w tym silniku , czy moze w kompie sa stare bledy , standardowy obd 2 nie laczy sie wyskakuje odrazu problem link error.
wiec nie mam jak spojrzecna bledy i jak skasowac , poduszki i inne bledy. Prosze o pomoc , Jestem z okoloc Gorzowa Wlkp .
Bede sie bral jeszcze za wymiane rozrzadu pierwszy raz w zyciu , czytalem posty jest instruktarz , ale troche sie obawiam . Mam juz oryginalne blokady , i kompletuje czesci .
Udalo mi sie calosc skompletowac komplet gates wart ok 700 za 350: pompa RUVILLE , paski gates, rolki niby oem ale napis ntn japan ze znaczkiem forda, i ina zalezy ktora rolka , wszystko od roznych sprzedawcow nie wiem tylko gdzie dorwac sruby ... . Teraz rolki napinaczy pauja z mk1 produkowanego od 96 ale te wczesniejsze nie ? Prosze mnie poprawic jak sie myle. Ja mam 98 rfn . , tylko nie wiem czy bedzie sens robic rozrzad jak sie okaze ze jeszcze gdzies jest problem - uszczelka ?? pierscienie ? masakra az sie boje pomyslec - groszem nie smierdze zreszta chyba widac ze dziergam gdzie moge.
Prosze o pomoc . Z gory dziekuje .
nie sprawdzalem :
- kata wtrysku
- cisnienia
- wtryskiwaczy
Mam nadzieje ze sie da przez obd to ustalic .