Temat: [Ogólne] SYNC3 - aktualizacja map
View Single Post
Stary 25-09-2017, 19:20   #31
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: SYNC3 - aktualizacja map - ZROBIONE!!!

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Chyba , że znajdzie się sposób aktualizacji przez USB ... puki co jest to BIG CHALANGE ...
Jak się miał znaleźć, to się znalazł!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

CHALANGE jak challenge... Trzeba było ogarnąć, to się ogarnęło. @mayor

Opis w tym poście ma charakter "demonstratora technologii". Nie był robiony na niczyje zamówienie. Zrobiłem aby udowodnić, ze się da i ja dam radę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na potrzeby tej prezentacji przygotowałem Sync3 w wersji 2.0 z mapą EU 4 14 - jakich trochę jeździ (i płacze...) z początków produkcji MK5 z Sync3.

Tak przygotowane urządzenie tymczasowo zamontowałem sobie w samochodzie i zabrałem się za nie z pendrive jedynie w rękach...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszytko co jest na fotkach (komplet 15 zdjęć jest tu: https://www.dropbox.com/s/vhr6rv3tyq...%2015.zip?dl=0 , w jednym poście może być tylko 5 sztuk...) zrobione jest przez USB.

Po kolei:
1) Zrobiłem update systemu 2.0 do wersji 2.2 - związane jest to z tym, że licencja na update navi 4 14 do wersji 4 15 dedykowana jest dla systemu w wersji 2.2. W pełni świadomie nie kombinowałem, tylko poszedłem ścieżką producenta...

2) Na systemie w wersji 2.2 wgrałem licencję na update map 4 14 do wersji 4 15. Licencja zainstalowała się. Następnie wziąłem pakiet aktualizacyjny map 4 15 (prawie 20GB na pendrive!) i zainstalowałem. Mapy oraz plik językowy navi ZAINSTALOWAŁY SIĘ! Z bardzo dobrej jakości i szybkiego pendrive trwało to prawie 2 godziny! Już widzę, jak "społeczeństwo" będzie próbowało zainstalować z pendrive z marketu ten update jak już uda się go otrzymać z przygotowywanej aplikacji Forda...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3) Na koniec dokończyłem update poprzez zainstalowanie wersji 3.0 systemu.

Zwracam uwagę, iż pakiet update map jaki posiadam zawiera także odpowiedni plik voice navi (HB5T-14G422-BC). W całym Internecie tego pliku się nie znajdzie. Już kiedyś pisałem, że wyprodukowałem go dzięki kontaktom kolegi @a4tech z półproduktów. Jak widać finalnie działa, więc produkcja była należytej jakości...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak więc pokazałem, że się da coś zrobić bez ściemy i bez robienia koleżeństwu wody z mózguGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na pytanie - "dlaczego ten prezentowany update zrobiłem z mapy 4 14 jedynie do 4 15" uprzejmie odpowiadam: dotychczas Ford zaprezentował na rynek Europejski jedynie licencje na update do wersji 4 15. Ponieważ wcześniejszych map EU niż 4 14 nie było, więc dostępny do prezentacji jest jedynie proces aktualizacji 4 14 na 4 15...
Jak Ford pokaże licencję na aktualizację do kolejnych wersji - pokażę i ja...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aby nie było: @totek2 - znów pierwszy na Świecie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.-2.0 4 14.jpg (54.8 KB, 277 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2.- 2.0 4 14.jpg (94.8 KB, 218 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 4.-2.2 4 14.jpg (65.4 KB, 223 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 8.-2.2 4 15.jpg (60.6 KB, 221 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 12.-3.0 4 15.jpg (59.7 KB, 247 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-09-2017 o 11:57
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem