View Single Post
Stary 26-09-2017, 09:55   #1
Pablohel
ford::amateur

Model: C-Max
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2008
Domyślnie Ocena stanu hamulców, niedziałająca klima oraz błąd wypadania zapłonu.Przyczyny.

Witam Szanownych Kolegów.
Przyszedł ten dzień, aby oddać auto do warsztatu. Do wymiany idzie:
- filtr kabiny Ford z węglem aktywnym
- filtr powietrza Ford
- filtr oleju Ford fomoco
- olej silnikowy 5w30 Formuła F
- zestaw rozrządu Ford + pompa wody
-(jeśli bedzie wymiana hamulcow) płyn hamulcowy dot4 LV High Performance

Zastanawiam sie także nad wymiana hamulcow. Aktualne przehamowaly [emoji28] 80kkm i dalej hamują. Zestaw przód-PAGID, tył-GF? . Czy możecie ocenić ich stan? Jeśli wymienię to na tarcza+klocki: przód-ATE PD+ATE Ceramic, tył-ATE+ATE
Cena to jakieś 1150 (jestem w stanie tyle dać). Przeczytałem chyba wszystko co się dało na temat hamulcow. I im więcej czytam tym mniej wiem. Każdy ma inne doświadczenia.

Komputer wykrył 2 błędy.
Błąd 1. P0304 wypadanie zapł. na czwartym cylindrze. Co wymienic: wtryskiwacz, świece, cewkę, sterownik? Jak nie to, to co? Pasuje wszystko[emoji28]
Błąd 2. C1306 Położenie zerowe czujnika kąta obrotu koła kierownicy.

Oczywiście auto się trzęsie i chodzi wtedy jak Trabant co może być spowodowane brudną przepustnicą. Także będzie przeczyszczona.

Aktualnie skończyła się klimatyzacja. Brak czynnika lub awaria sprężarki.

Co wymienić w zawieszeniu przód i tył? Chodzi mi o elementy gumowe.

To chyba na tyle. Ktos moglby odpowiedzieć. Więcej grzechów nie pamiętam. Jeśli się wątek nie zgadza to proszę admina o przeniesienie do odpowiedniego działu. [emoji16]
Pozdrawiam Kolegów [emoji870]
Foto1 tył
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Foto2 przód
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Pablohel ; 26-09-2017 o 20:20 Powód: Zmiana tytułu posta
Pablohel jest offline   Odpowiedź z Cytatem