Odp: C-max idzie na warsztat
Foto1 to hamulec tylni, klocek firmy jakiejs GF lub kogos innego? Nie spotkalem się z taka firmą. Czyli rozumiem z podpowiedzi ze tył do wymiany. Dziękuję za pomoc.
Foto2 to hamulec przód, klocek firmy Hella Pagid. Wyczytałem ze bardzo dobry. No to chyba hamulce tez wymienię.
Auto ma przejechane 165tys. Sam przejechałem ok 80tys w 3.5roku i planuje nim pojeździć jeszcze 4 lata czyli następne 80tys lub wiecej, jeśli się da [emoji28]
Co do zawieszenia to profilaktycznie chciałbym wymienić skoro jeszcze tyle czasu mam nim jeździć. Nigdzie z zawieszeniem nie byłem wiec nie wiem jak jest sytuacja. Póki co żadnych oznak nie daje.
Co do tych błędów to bylem u mechanika. Zajrzał pod maskę i powiedzial pompowtryski - błąd P0304. Powiedział ze iskra jest bo go prąd kopnął. Czy tam jest pompowtrysk czy może mu chodziło o wtryskiwacz?
A odnośnie klimy to stwierdził odrazu ze sprężarka. Stwierdził to wizualnie.
Małe pytanie. Jaki mógłby być koszt $$ wymiany tylko robocizna tych wszystkich elementow czyli: wszystkich filtrów, oleju, rozrządu, hamulców, czyszczenie przepustnicy, tych wtryskow, klimatyzacji i zawieszenia.
Dziękuję Wam za pomoc.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
|