View Single Post
Stary 26-09-2017, 19:18   #4301
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Jazdy próbne zależą od ilości testówek i popytu na nie, od polityki i przede wszystkim od tego jaki ich zdaniem jest Twoja historia lub/i potencjał jako klienta. Jak z wyglądu/gadki ocenią, że i tak nie kupisz, to możesz liczyć tylko na rundkę ze sprzedawcą. Samą gadką może wyhaczysz do rana następnego dnia. Jak położysz wizytówkę prezesa czy dyrektora jakiejś znanej lokalnej firmy, to dostajesz w najgorszym przypadku na weekend, w najlepszym na cały tydzień. Mój prezes chciał ostatnio stare Insignie wymienić na nowe, ale kierownik salonu Opla, w którym kupił 32 samochody powiedział mu, że testówki użyczają tylko kluczowym, największym klientom po >100 kupionych szt. na koncie. Janusz sprzedaży normalnie. Chyba uczył się sprzedaży w Polmozbycie za PRLu. Mógł chociaż z przyzwoitości wymyślić, że jest zajęta czy coś, a nie strzelać z liścia oddanemu klientowi. Tym jednym zdaniem spowodował, że całą flotę 16 Insigni zamieniamy na 16 Mondeo.

W Fordzie sprzedawca sam przyjechał kilka razy do firmy i ostatnio oferował mu Mondeo Vignale na weekend.

W Skodzie sami proponowali Superba na cały tydzień.

Oczywiście wszystko za free.

Kilka lat temu prezesi znanej, lokalnej dużej firmy budowlanej po zakupie kilkudziesięciu ciężarówek Mercedesa dostali dwie E-Klasy w 3-letnie użyczenie.

Tak więc Ford i Skoda sama wręcz wciskała furę na użyczenie, Opel nie zgodził się mimo prośby...

Ja w Skodzie mogę bez problemu wziąć Superba do 9:00 następnego dnia (otwarcie salonu), mimo że jestem "nikim" i nawet nie brzmiałem zbyt przekonująco.
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem