Cytat:
|
Zapalniczka, lampka to na szybko
Klepane na kolanie...
|
Ok, wcześniejszy post pisany na kolanie na telefonie jak jeszcze w samochodzie siedziałem.
Miernikiem napięcia (i następnie samą kamerką by mieć pewność) przeleciałem większość bezpieczników. Poczynając od tych od klapy bagażnika, na światłach cofania kończąc. Okazuje się że wszystkie gniazda mają prąd nawet po zamknięciu samochodu. Co w przypadku mojej YI oznacza że stale ma prąd i stale nagrywa. Nawet jak samochód stoi zamknięty. Czy to normalne?... Czytałem wcześniej że ktoś wpinał się w długie czy tam jakieś inne i z wyłączaniem zapłonu samochodu wyłączała się kamerka. U mnie tak się nie dzieje.
Mam więc dwa pytania:
1) Czy coś z moim samochodem jest nie tak że na wszystkich bezpiecznikach jest zasilanie pomimo wyłączonego i zamkniętego samochodu?
2) Do posiadaczy YI, czy kamera ma sama w sobie jakiś czujnik by przestać nagrywać jak ma zasilanie? Jakiś tryb czuwania jeśli nie ma ruchu? Siedziałem w zamkniętym samochodzie 10 minut i przez cały ten czas wszystko się nagrywało (pomarańczowa dioda mrugała raz na sek (czyli nagrywanie) i czerwona stale się paliła.
Liczyłem na kamerkę którą raz ustawie i będzie bezobsługowa.. Pieniądze wyrzucone w błoto? D: