Cytat:
|
Rozumiem,że wg twojej teorii Valvolin który przedstawiłem jes taki sam ,a nawet gorszy od specola ponieważ nie jest krajowy.
|
Bynajmniej! To nadinterpretacja. Teraz wymyśliłęm sobie specola. Wcześniej miałem formułę f, castrola, valvolina i motula - tak sobie mieszam i stwierdzam, że jeden siusiak co tam jest zalane, byle się wymieniało regularnie (ok. 10-12 kkm).
Cytat:
|
Idąc tym tokiem myślenia to wszyscy patrioci powinni zapylać polonezami ,a nie fordami.
|
Nie jestem patriotą (dorabiam na emigracji, gdzie jem jabłka z RPA czy NZ, bo ichniejsze krajowe są dla mnie za drogie), ale irytuje mnie to, że gdy w Polsce chcę w lokalnym sklepie kupić piwo, to nie ma ani jednego pochodzącego od rodzimego kapitału, tylko
dosłownie wszystkie od sab millera, heinekena i carlsberga. Nawet o piwie nie możemy sobie decydować, bo z zagranicy nami zarządzą.
Do carrefoura muszę się udać, żeby kupić polskie piwo, a pod nosem jest coś, co się reklamuje jako "polska sieć handlowa LEWIATAN". Wyłącznie od tych trzech zagranicznych koncernów mają piwo.
To utwierdza mnie w przekonaniu, że Polacy to gęsi.
:-(