Montaż joysticka radia
Witam
Choć korzystam z dosyć rzadkiego modelu forda (Mavercik II), radio, które posiadam jest takie samo jak m.in. w focusie tj. 6000 CD z gałką głośności. Chciałbym założyć joystick - pilota do sterowania radiem, jednakże nie posiadam wiązki z kostką, która łączy radio z pilotem. Pomimo wielu poszukiwań i pytań z mojej strony na licznych aukcjach na których sprzedaje się części z demontażu fordów w tym owe piloty, nie znalazłem wspomnianej wiązki z kostką (swoją drogą dziwi mnie to, gdyż przy demontażu pojazdu także i ten element winien gdzieś zaistnieć). Po wielu analizach schematów przyszła mi do głowy myśl, by samemu taka wiązkę skonstruować, tym bardziej, ze w owej kostce (tej od strony radia), podłączone są tylko trzy lub dwa przewody, które następnie podpięte są do joysticka - pilota przy kierownicy. W związku z tym mam prośbę odnośnie opisania dokładnego kostki podłączanej do radia (schematy, które przeglądałem niekoniecznie były czytelne) i umiejscowienia w niej tychże przewodów, po tym bowiem można dość w jakie miejsca w złączu radia, należy je podpiąć przewody. Najlepsze byłoby foto takiej kostki.
Z góry dziękuję za pomoc.
|