View Single Post
Stary 28-09-2017, 11:17   #188
bolek-tarnow
ford::expert

Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 1.8 benzyna DURATEC - SKAZANY NA BRANIE OLEJU?

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"wiele czynników się na to składa...";
"takiej odpowiedzi nie uzyskasz, nawet w sumie to nie ważne..."
KLASYCZNY BEŁKOT
haha jak narazie Twoje wypowiedzi to jeden wielki bełkot i nic nie wnoszą w temat tego wątku po za radą, żeby hmm w sumie to najlepiej nie jeździć autem z tym silnikiem
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na forach często piszą ludzie, którzy mają "problem". Ci, którzy go nie mają siedzą cicho.
zatem po co się wypowiadasz w tym wątku skoro problem spalania oleju Cię nie dotyczy... a pomocy dla borykających się z nim nie udzielasz.
Cytat:
Cytat:
Napisał bolek-tarnow Zobacz post
to ja Ciebie zapytałem więc wyjaśnij.
Najbanalniej byłoby napisać, że NIE MA ŻADNEGO ZWIĄZKU.
sam sobie zaprzeczasz.
Cytat:
Bo jak śledzę wpisy, typu: "ten motor jedzie dopiero wtedy, jak go kręcę na czerwone pole", to jestem pewien, że za chwilę przeczytam: "mam problem z silnikiem";
jesteś pewien że zobaczysz czy takie widziałeś.
Cytat:
Czy dalej kręcą na czerwone pole? Czy może już "chronią" swój motor?
najpierw na pierwszą cześć należałoby odpowiedzieć ale z mojego doświadczenia powiem Ci, że ani kręcenie silnika na czerwone pole obrotomierza ani częstsza wymiana oleju ani też zastosowanie innego oleju niż oryginalny Ford nie zmienia niczego. Jak wyjmiesz pierścienie oryginalne i porównasz je z zamiennymi to dowiesz się w czym tkwi problem.
Cytat:
Zbieram wiedzę ale na pewno nie z "urban legends".
no właśnie i różnica jest taka, że Ty masz tylko wiedzę pobieżną a ja mam wiedzę popartą doświadczeniem.

pozdrawiam serdecznie
bolek-tarnow jest offline   Odpowiedź z Cytatem