Temat: [Focus 2011-2014] Woda we wnęce na koło zapasowe
View Single Post
Stary 28-09-2017, 14:54   #152
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe

Dziękuje za informacje o Sikaflex 221.

Znalazłem ulotkę (pdf) w necie, a na puszce nie ma żadnych informacji ile to schnie (a ja np. nie chcę ruszać do sklepu po obiad póki nie zaschnie chociaż minimalnie).

Teoretycznie w temp 15-25'C przy tej warstwie co nałożyłem,
to 45 minut powinno na luzie wystarczyć na tzw. pierwsze "ścięcie" materiału.

Z racji że ja mam takie doświadczenie z silikonem, że lepiej mi go do ręki nie dawać, tak efekty są jakie są.
Na szczęście potem wziąłem trochę mydła w płynie na palce i wyrównałem.

Jak zaschnie tak za 2 dni zamaluje lakierem samochodowym (zestaw naprawczy Forda, kolor oryginalny) i nie powinno być aż tak widoczne, że paprane.

Z resztą, jakby przyszły kupujący miał zażalenia, to mu pokażę zdjęcia jak wyglądało "przed tą prowizorką" i jak się woda lała i niech nie narzeka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kilka zdjęć:

Plamy na rolecie, więc ślad że wciąż cieknie:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na szybkiego oczyszczona blacha przed położeniem silikonu z całego syfu, wilgoci itp (strona prawa):
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Brzydko położony silikon (strona prawa):

Odrobinę poprawiłem (strona prawa):

Strona lewa:

update po pomalowaniu na szybkiego:

Strona prawa:

Strona lewa:

Ostatnio edytowane przez edmun ; 29-09-2017 o 14:59
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem