Temat: [Focus 2004-2008] Jak to jest z tymi silnikami?
View Single Post
Stary 29-09-2017, 12:14   #7
Zielony34
ford::beginner

Model: Daewoo Leganza
Silnik: 2000
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Jak to jest z tymi silnikami?

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A Focus 2 na benzynowej 1.4
Nie biorę w ogóle pod uwagę 1.4 w Fordzie.

Cytat:
Napisał krzysiek47 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przed zakupem swojego Focusa tak samo jak Ty naczytałem się tekstów o wypalaniach gniazd zaworowych, że gaz nie jest polecany do Fordów, ale znalazłem tylko jedną wzmiankę, że komuś tam uszkodził się silnik.
Do tego nie wiadomo, jak silnik był traktowany i co tak na prawdę było powodem uszkodzenia... Od samego początku wypalenie gniazd zaworowych wydawało mi się mitem. Mało tego, jeden mechanik mi powiedział, że ceramiczne gniazda zaworowe są w stanie więcej wytrzymać od tradycyjnych.

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja z koleji mam 2 znajomych co mają gaz. jeden jest po wymianie silnika za 5 tysi, drugi po kapitalce.
pytanie, co to były za instalacje, jak serwisowane i gdzie LPG był tankowany, oraz, czy to na pewno wina LPG...

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I suma sumarum wychodzi na to samo
bzdura. Silnik wyjdzie taniej wymienić, niż wymiana sprzęgła z dwumasą, turbiną i np wycięciem DPFa...

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale za cholery nie mogę mentalnie się przekonać do gazu
to weź kalkulator i podlicz, ile rocznie przepłacasz przez te 45 tysięcy kilometrów. Ja mam styczność z LPG od 98r i nigdy jeszcze przez LPG nie było kłopotów z silnikiem.
Zielony34 jest offline   Odpowiedź z Cytatem