@
Odene
- podrzucę nagranie (dzisiaj nagrywałem) przedstawiające Mio 358 kontra YI bo widziałem że pytasz "czy jest źle".
Nagrywane w kompletnie innych warunkach bo te Twoje - no cóż, w tych widełkach cenowych (300-500 zł) to nie wiem czy są kamery które lepiej sobie pod takie słońce poradzą. No chyba że ktoś ma tutaj jakieś większe doświadczenie w tej kwestii.
Właśnie skończyłem montować, ale eksport z programu zajmie jakieś 40 minut a za 20 minut wychodzę do domu.
Więc: dojadę do domu, odpalę laptopa, wyeksportuje, wrzucę na youteb'a i podrzucę.
Orientacyjnie, jak nic mnie nie zatrzyma, to gdzieś o 20-tej polskiego czasu będziesz mógł ocenić czy faktycznie jest źle.
Powiem tylko, że jest znacząca różnica w jakości, ale - porównuje kamerę która ma kąt widzenia 120' kontra kamerę która ma kąt 165'.
Więc nawet jeśli powiększę żeby mieć "te same detale" to nie ma sensu tak porównywać, bo YI łapie o wiele szerzej.
O wiele wiele. Mówimy o Mio która ma wąski zakres widzenia przed maską (ledwo łapie od lewej do prawej) kontra YI która siedząc od razu przy szybie to w kadrze mamy słupki A po lewej i po prawej.
Może w poniedziałek pożyczę jeszcze kamerę NextBase żeby sprawdzić, ale nie obiecuję bo po prostu nie mam czasu tak siedzieć i majstrować.
update, z racji że dograłem trochę materiału pod słońce w drodze do domu, tak mam przynajmniej godzinę obsuwy bo plik wciąż się eksportuje