View Single Post
Stary 01-10-2017, 19:11   #1
piotr55122
ford::average

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2007
Domyślnie 1.6 Ti-VCT klekot, grzechot przy schodzeniu z obrotów

Witam wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie podpowiedzcie... Mam taki problem, że gdy zmieniam biegi słychać przy wysprzęglaniu taki chrobot jakby nie wchodził bieg. Oddaje autko w przyszłym tygodniu do mechanika na serwis (rozrząd, oleje, filtry, itd.) i zastanawiam się czy nie będzie czegoś dokupić. Mam na myśli koła od zmiennych faz rozrządu. Czy to czasem nie one powodują taki dźwięk.
Grzechot ma miejsce nawet na luzie kiedy przegazuję silnik i schodzi on z obrotów. Za każdym razem, bez znaczenia czy silnik zimny czy ciepły.

Znalazłem na YT film, który dosknale oddaje ten dźwięk z tym, że u mnie na wolnych obrotach klekot jest przyjemniejszy, bo tutaj chodzi faktycznie jak silnik wysokoprężny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dźwięk przy schodzeniu z obrotów jest identyczny.. https://www.youtube.com/watch?v=3CPEzNWehbw

Ostatnio edytowane przez piotr55122 ; 01-10-2017 o 19:40
piotr55122 jest offline   Odpowiedź z Cytatem