Temat: [C-MAX 2003-2007] Ogromne zużycie paliwa 1.8 benzyna
View Single Post
Stary 02-10-2017, 08:59   #78
babakazu
ford::beginner

Imię: Dariusz
Model: Focus C-MAX GHIA
Silnik: 1,8 125 KM benzyna
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Ogromne zużycie paliwa 1.8 benzyna

Cytat:
Napisał klodis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myślę, że termostat nie wiele wniesie w tej sprawie lub różnica nie będzie aż tak duża
Cytat:
Napisał Kafar1986 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego z tym termostatem to raczej nie trafione...
Wymieniłem termostat. W sobotę sprawdziłem czy pomogło. Jadąc 140 km/h w 5 osób wyszło 9 l (wcześniej min. 12 l w 2 osoby). Różnica jest dość wyraźna na korzyść. Tak więc u mnie pomogło.

Bump:
Cytat:
Napisał Kafar1986 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie jest to samo czyli jak np wezme nawiew max gorąco temperatura spada pomimo że termostat jest nowiutki
Skąd wiesz, ze tem. silnika spada? Wskazówka opada czy mierzyłeś? Jeśli mierzyłeś to z jakiej temperatury silnika spada do jakiego poziomu? W czasie postoju czy w czasie jazdy i z jaką prędkością (w mieście czy w trasie)?

Pytam się ponieważ mamy chyba takie same silniki i mogę to sprawdzić u siebie czy TTTM.

Ostatnio edytowane przez babakazu ; 02-10-2017 o 09:08 Powód: Uzupełnienie informacji
babakazu jest offline   Odpowiedź z Cytatem