Temat: [Focus 2011-2014] Jak wyciągnąć "długi" akumulator?
View Single Post
Stary 04-10-2017, 08:44   #8
mack_dev
ford::average

Model: Focus
Silnik: 16. TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Jak wyciągnąć "długi" akumulator?

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie rozumiem problemu.
Po wyciągnięciu filtra powietrza i zdemontowaniu przedniej ściany plastikowego kosza na akumulatora potem to już kilka ruchów i nawet duże aku ładnie wychodzi. Wymieniałem pół roku temu na duży i oprócz faktu że mi jedna nasadka klucza spadła podczas ostatnich dokręceń przy składaniu (przez co musiałem rozebrać wszystko od nowa) to nie było żadnych problemów. Nawet z minusową klamrą.

Obejrzałem nagranie. Nie rozumiem sensu ruszania czegokolwiek z podszybia.
Cytat:
Napisał Tomyszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
W zeszłym tygodniu wymieniłem akumulator.
5 minut roboty. Zdemontować trzeba tylko filtr powietrza.... Trzyma sie on na wczepach, tylko opaskę jedna musisz odkręcić. Wyjmujesz cały filtr. Odpinasz obudowę akumulatora i gotowe....
Pozdrawiam
Dziękuję Panowie, o filtr powietrza chodziło, faktycznie należy go zdemontować żeby zrobić luz.
Osobiście uważam, że to porąbany design, bo w żadnym z poprzednich samochodów nie musiałem wykręcać niczego dodatkowo żeby dobrać się do akumulatora. Tak jak mówiłem - ciemną nocą i w deszczu można się na takie coś nieźle wkur... ;-)
mack_dev jest offline   Odpowiedź z Cytatem