View Single Post
Stary 08-10-2017, 23:10   #127
szupek
ford::amateur

Model: smax
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jaki interfejs ELM - dla Forscan i ELMConfig

Cytat:
Napisał Polarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To mam wrażenie, że mamy różne towarzystwa wzajemnej adoracji, bo moje towarzystwo adoruje inny kabelek niż zdecydowałeś się zakupić. Zapraszam do pierwszego postu w tym temacie. Jasno nawet sam napisałem, że decydując się na zakup kabelka MARI należy potem go przerobić.
Z tego co wyczytałem, to przeróbka polega jedynie na dołożeniu mechanicznego multipleksera w celu połączenia z dodatkowymi modułami na MSCAN, bez żadnych ingerencji w logikę transmisji. Bez przeróbki, dostęp jest jedynie do HSCAN, więc kabel powinien się komunikować np. z PCM, czy kilkoma innymi sterownikami. Sam brak przeróbki nie warunkuje tego czy kabel będzie działał, tylko zakres funkcjonalności. Tutaj natomiast problem pojawia się już na poziomie komunikacji aplikacji z interfejsem. miałem nadzieję na uzyskanie info na temat polecanej, stabilnej wersji ELMConfig, czy ustawień wirtualnego portu com, pod którym dostępny jest interfejs.
szupek jest offline   Odpowiedź z Cytatem