Szanowni Państwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie niedawno zmagałem się z podobną usterką. Klima nie chłodzi, wentylator chłodnicy się nie włączał. Ford Mondeo Mk3 - 2.2 rocznik 2005. Mechanik po sprawdzeniu mówi, że trzeba wymienić wentylator na nowy ( z modułem). Niestety nie przejrzałem wpisów na forum i to mnie kosztowało jakieś 800zł - 1000zł.
Kupiłem nowy wentylator, wymieniłem i nic. Dalej nie działa. Przejechałem 5 warsztatów zajmujących się elektryką i elektroniką samochodową. Panowie podłączali komputer, zaglądali i kazali zostawić samochód na dłużej do sprawdzenia. Straciwszy nadzieje umówiłem się z jednym z nich na dłuższe zostawienie samochodu a w domu otworzyłem forum i zacząłem czytać. I szok!!! Żaden z tym specjalistów nie zrobił podstawowej rzeczy a mianowicie nie sprawdził bezpieczników w kabinie!!! W moim przypadku były to dwa bezpieczniki 82 i 76. Wymieniłem i klima zaczęła działać. Żałuje że nie wszedłem na forum wcześniej bo pewnie w starym wentylatorze wystarczyło wymienić szczotki tak jak to jest opisane na pierwszych stronach tego tematu i działał by sobie dalej.
Pozdrawiam wszystkich,