View Single Post
Stary 10-10-2017, 21:48   #6
derpin
ford::amateur

Imię: rafał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wrażenia po zakupie

ja swoim mondkiem zrobiłem już 1100 km i w porównaniu do volvo v50 ( z tym samym silnikiem ) auto ma parę zalet, ale również i wad

wady

- odbijająca się srebrna obwódka nawiewu w lewej szybie
- świrujący i nie dający się wyłączyć z manetki czy też poziomu komputera czujnik deszczu ( odłączyłem kostke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
- konieczność włączania i wyłączania przełącznikiem świateł przy każdym wejściu/wyjściu do auta - akurat poradziłem sobie z tematem ustawiając na (A) i odłączając czujnik zmierzchu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- zmiana głośności radia z lewej strony kierownicy ( w volvo było z prawej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
- zmiana stacji radiowej przy pomocy przycisku w kierownicy powoduje wyszukanie nowej a nie przełączenie na kolejną ( jak to miało miejsce w v50 ), przełączyć możemy używając co najmniej 3 kliknięć strzałek
- szpary z przodu, każde mondeo ma jak dla mnie zbyt duże szpary przy zderzaku/lampach
- mimo 5cio ? stopniowej regulacji podgrzewania 4liter siedzenia jednak grzeją ciut słabiej niż w v50
- spasowanie plastików - w moim pojawiają się jakieś piski z tyłu i skrzypi fotel kierowcy - sorry ale nie do pomyślenia w volvo

zalety

- pojemność - to był główny argument za kupnem tego auta
- skrętne reflektory
- doświetlanie zakrętów
- wygląd całkiem na +
- mega wygodne fotele ( skóra z alcantarą )
- jakiś taki przyjemny wewnątrz
- duży zbiornik paliwa ( tego najbardziej brakowało w v50 )
- roletki na tylne szyby
- podoba się córce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , żone zresztą też
- dobre wyciszenie - zdecydowanie ciszej niż w volvo
- otwieranie bagażnika przyciskiem z pilota - gdy zostaną ogarnięte siłowniki będzie bajkowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez derpin ; 10-10-2017 o 21:52
derpin jest offline   Odpowiedź z Cytatem