Temat: [Transit 2006-2014] Szarpanie podczas jazdy
View Single Post
Stary 12-10-2017, 21:28   #14
firlej
ford::advanced

Model: FOCUS MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie podczas jazdy

Czy ten zawór trzeba kalibrować z pompą? Pytam się bo chcę podmienić go dla testu i czy założenie nowego bez kalibracji będzie OK?

Bump:
Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No tak, ale to nie mówi nam czy wtedy ciśnienie skacze czy nie - trzeba obserwować jak podczas tych kangurów zachowuje się ciśnienie.
No dobrze. Jeżeli ciśnienie skacze podczas tych kangurów jak należy to interpretować? Mariusz1978 pisze,że zawór ten wymieniał i nic to nie dało. Ja wymieniałem jakieś 1,5 roku temu czyli ok 45-50 tys km bo nierówne były obroty jałowego.

Bump:
Cytat:
Napisał mariusz1978 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy równym trzymaniu gazu skoki były ok30bar.

Potem robilem inaczej odpuściłem gaz i powoli dodawalem i ciśnienie szło równo do góry.

Zastanawia mnie jedna rzecz. Sprawdziłem wychylenie pedału gazu na postoju z wyłączonym silnikiem a włączonym zapłonie programem forscan interfejs st1170 bluetooth.

Przy pedale w podłodze pokazywał 80 %, a chyba powinno być 100%

Bump: Jutro zrobię inaczej zamiast wskaźnika użyje wykresu powinno być lepiej widać.
Widzę, że mariusz1978 zaangażowałeś się na nowo w znalezieniu przyczyny szarpania...
firlej jest offline   Odpowiedź z Cytatem