Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 14-10-2017, 09:59   #699
ARROV
ford::beginner

Model: Transit
Silnik: 2.4 TDCI
Rocznik: 2008
Thumbs up Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam z salonu wersję 470 HD tylko że jest to furgon ale chciałem aby był na prawojazdy kat. B więc Bemo zamówiło mi go z homologacją na 3500 i nie mam tachografu był natomiast ogranicznik prędkości ale mi go zdjeli.
Co do ładowności to się z Tobą nie zgodzę że więcej przeniesie za pomocą poduszek powietrznych ponieważ w tym miejscu gdzie montuje się poduszki nie ma wzmocnienia na ramie i można przez to fizycznie złamać ramę bo to jest podparcie całego ciężaru w jednym miejscu a jak masz resor to podparcie jest w dwóch miejscach przez co inaczej się rozkłada masa.

W mojej okolicy jest wielu handlarzy którzy zamontowali sobie poduszki powietrzne do Sprinterów i mając przeładowane auto chcieli go na poduszkach podnieść aby auto nie wyglądało że wisi krótko nad ziemią i za którymś razem rama im pękła w miejscu gdzie była poduszka.

Co do ładowności realnej ale takiej która nie zniszczy auta to spokojnie można wsadzić 3300 kg i nic mu nie będzie a okazjonalnie 3500kg pod warunkiem że się będzie ostrożnie jechać.

Jeszcze jedna sprawa jak wsadzisz 3500 to pod warunkiem że równo na całości rozłożysz ciężar na pace bo co innego jak wszystko będzie wisiało na samej "dupie" wówczas można go uszkodzić

Dzięki za info odnośnie ładowności 470, popytałem też gdzie indziej i okazuje się, że 470 zabudowana na wywrotkę bezproblemowo radzi sobie z 3500kg na pace - podejrzewam że sama zabudowa wywrotki waży podobnie jak paka 4,20m z plandeką, coś w granicach 500kg.

Wiesz może jakie masz u siebie przełożenie mostu?
ARROV jest offline   Odpowiedź z Cytatem