Temat: [Galaxy 2006-2015] Błąd P003A:17 co oznacza ?
View Single Post
Stary 15-10-2017, 19:12   #55
Carlos_
ford::amateur

Imię: Karol
Model: S-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Błąd P003A:17-2F co oznacza ?

Cytat:
Napisał caqerr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jednak czujnik na gruszce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. W jaki sposób wytypowałeś czujnik na gruszce? Możesz zrobić loga dynamicznego forscanem z parametrem napięcia na czujniku kopiowania turbo vane pos podczas przyspieszania i zmiany biegów? Mój post wcześniej zawierał log z czujnikiem od turbo i mam zwłokę podczas pełnego przyspieszania i zmiany biegów. Nie wymieniałem jeszcze tego czujnika ponieważ nie jestem pewien czy to nie jest wina zaworka podciśnienia. Przy zmianie biegu jest chwila zawachania i na wykresie widać że czujnik przestawia się na skrajną pozycję. przy powolnym przyspieszaniu nie ma tego efektu tak jakby na chwilę brakowało podciśnienia do wysterowania turbo. Dzieje się to tylko poczas zmiany biegów i pełnym bucie. Czujnik nie wykazywał oznak uszkodzenia ( mierzyłem rezystancję).
Carlos_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem