Temat: [Focus 2011-2014] jak odpowietrzyc uklad chlodzenia 1.6 EB
View Single Post
Stary 15-10-2017, 21:46   #5
cytus
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: jak odpowietrzyc uklad chlodzenia 1.6 EB

Cytat:
Napisał Tomasz1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz mieć pęknięty zbiorniczek wyrównawczy. Wiem że brzmi to abstrakcyjnie ale jest to przypadłość dosyć częsta w 1.6 ecoboostach. Sam tak miałem. Mikropęknięcie na spodzie zbiorniczka. Czasami płyn uciekał szybciej czasami prawie wcale. Nowy zbiorniczek to koszt około 80 zł.
Hej,

Też mam problem z poziomem płynu w zbiorniczku zrobiłem po ostatnim serwisie jakies 12tys km gdzie zaznaczyłem sobie poziom w kilku miejscach aktualnie jest trochę poniżej moich oznaczeń :/ pod zbiorniczkiem jest coś co wygląda na pęknięcie ale jest całkiem sucho :/ miałeś coś podobnego? Zdjęcia w załączniku. Dodatkowo miałem wymieniany wężyk ten po prawej (grubszy) z niego coś się poci :/ podejrzewam, że to może być toGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
cytus jest offline   Odpowiedź z Cytatem