Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy wpis oraz pierwszy Ford
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W sierpniu kupiłam Forda Fieste 2002 r Mk6 1.4,benzyna. Przy zakupie świecił się błąd silnika(kupowałam auto z szwagrem mechanikiem od jego znajomego który sprowadza auta) błedy jakie wyszly:
P0420 sprawnosc katalizatora za mała
P0131 obwod sondy Lambda za niski
P0134 obwod sondy Lambda brak zmian sygnału. W aucie został zrobiony rozrząd,sonda lambda wszystkie płyny,oleje,świece,ostatnio sprzęgło.Auto troche stało w Niemczech więc błąd z katalizatorem wzięto bardziej z tego powodu. We wrzesniu zrobiłam w jeden dzien ponad 300 km spalanie w trybie mieszanym wynioslo 5.5l/100km z kilmą w obie strony. Gdy już wracałam do domu znowu jak sie później okazało wyszedl błąd katalizatora,od tamtego czasu już się nie pojawił. Największym problemem jest jednak spalanie po mieście 11l/100km . Co może być przyczyną skoro w trybie mieszanym spala 5,5l na trasie potrafi zejść do 5l a po mieście jest paliwożerny. Mam lekką nogę ponieważ w innych swoich autach po mieście schodziłam do 5,5-6l. Pozdrawiam