Odp: Woda we wnętrzu po stronie pasażera
Witam.
Od dłuższego czasu mam powódź u pasażera w noga i oczywiście z tyłu po prawej stronie ;/. Sugerując się poprzednimi wpisami sprawdziłem odpływ klimy wszystko ok ale na wszelki wypadek dałem silikonu na łączeniu rurki karbowanej z kolankiem. Jeśli chodzi zaślepkę filtra to jest on suchy. Powódź w dalszym ciągu się robi ... po przejechaniu samochodem w deszczu około 100 km to od razu jest woda u pasażera - więc to nie wina klimatyzacji.
Hm sprawdziłem i zobaczyłem że jest mokro pod schowkiem z prawej strony od góry do dołu przy słupku.
Więc myślę dziadowskie odpływy zapchane.... zdjąłem listwy boczne, wycieraczki, podszybie i potraktowałem kanały sprężonym powietrzem... i brak zapchanych kanałów ;/. Niby wszystko ok. Sprawdziłem szybę przednią powietrzem i też ok. Nadkole ściągnąłem i była jedna szparka i korek luźny pod nadkolem i możliwe że było tam widać tapicerkę. Potraktowałem to uszczelniaczem-gumą i zobaczymy, ale nie wydaje mi się że to to. Podniosłem samochód wyciągnąłem korek z podwozia i wyleciało z 2 litry wody.
Może macie jeszcze jakieś pomysły skąd to może lecieć. Aaaa byłem w wakacje na przeglądzie klimy i koleś powiedział, że skraplacz niedługo może paść ale klima jeszcze działa i czy to może być przyczyna tego ... trochę dużo tej wody i klimy nie używam.
Nie sprawdziłem filtra kabinowego czy jest mokry.
Dziękuje za wszelkie porady bo nie mogę sobie poradzić z tym dziadostwem.
|