Cytat:
|
silnik nie łapie 90 stopni C jak wcześniej tylko waha się w okolicach 70-85? Nie ma ciepłego powietrza w nawiewie pomimo że jest na maxa. Jak już jadę i dam trochę po kotle to raptem zaczyna ciepłe powietrze przez chwilę lecieć ale po chwili znowu leci zimne
|
Dawno temu dokładnie takie objawy dawał mi termostat, który wykitował
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w pozycji OTWARTE NA MAXA (lepiej tak, niż ZAMKNIĘTE). W zimowych warunkach owocowało to, oprócz braku ogrzewania, spalaniem większym o 1,5-2l
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem tylko taki, że to było w nieodżałowanej pamięci fiaciku, gdzie wskaźnik temperatury pokazywał dokładnie, kiedy otwiera się termostat, dokładnie wiedziałem, kiedy załączy się wiatrak chłodnicy.
Niestety współczesne bolidy mają nieliniowe czujniki temperatury (nie wiem, po co w takim razie wskaźnik?) i np. dzisiaj stojąc w korku słyszę, że wiatrak się uruchomił - wniosek stąd taki, że silnik osiągnął 105*C, a wskaźnik na desce ani drgnie... dalej wskazuje magiczne 89*
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.