Temat: [Transit 2006-2014] Szarpanie podczas jazdy
View Single Post
Stary 18-10-2017, 09:06   #27
firlej
ford::advanced

Model: FOCUS MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie podczas jazdy

Cytat:
Napisał mariusz1978 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobiłem randkę po mieście.
Jednak na wykresie jest mały bo mały spadek ciśnienia.

Teraz pytanie czy nowy czujnik na pompie jest felerny czy może czujnik na listwie niedomaga

Bump: Jutro zrobię podobna próbę tylko na rozgrzanym silniku.

Bump: Firlej nie miałem motywacji i już nawet siły żeby z tym walczyć ale może wspólnie damy radę. Ja po wymianie tego czujnika robilem kalibracja pompy forscan z interfejsem st1170 bluetooth.. Powodem było wyskakiwanie komunikatu usterka silnika po odaptacji było już ok...bez komunikatu. Ale z tego co mówił sprzedawca nie ma takiej potrzeby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sama wymiana jest prosta. Trzeba zwrócić uwagę na gumowy Oring Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz podpowiedzieć mi w jaki sposób Forscan-em robiłeś kalibrację zaworu na pompie. Oprócz tego nie wiem czy trzeba robić kalibrację czujnika ciśnienia na listwie?

Bump: Po wymianie zaworu przelewowego na listwie poprawy nie ma. MASAKRA!!! Chyba odpuszczę temat bo wpadam tylko w koszta.
firlej jest offline   Odpowiedź z Cytatem