Cytat:
|
I na trasie Anglia - Polska - Anglia musiałbym wozić w bagażniku butlę 5 litrów
|
Strach mi zaglądać do instrukcji mojego TDCi ile mu tam przydzielają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na 13 tys przejechane dolałem ze 100-150 gram, więc uznaje, że w ogóle nie zużywa oleju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W instrukcji od Opla stoi napisane 0,8 litra na 1000km i prawie tyle mi przy przebiegu pod 150 tys km brał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zaczęło się już po 80 tys km tak 200 gram na 1000. Ale te silniki 1,6 16V miały tą wadę oficjalnie przypisaną do tego modelu. Problem z pierścieniami zgarniającymi się robił od jazdy na firmowym oleju opla, a ja jak guupi dereń pierwsze 3 lata, bo auto na gwarancji było jeździłem na tym najtańszym badziewiu lanym z beczki w ASO 5W30 co to po latach ustaliłem, że to jakiś olej Elfa z najniższej półki robiony na potrzeby ASO Opla na Litwie. Wszystko musi być jak najtańsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
o mówie, żeby się nie dać bzdurom producenta, bo niebawem wam napiszą że tankować olej jak PB i uwierzycie
|
Na klapce wlewu paliwa (od środka) mam nalepkę, że tylko paliwa na BP
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nalepka jest od Forda