Cytat:
Pisałeś o silniczku (nastawniku) pracy turbo i odczytach jego pracy.
--------------------------------
Turbina bez ruchomej geometrii łopatek (czyli z zaworem Wastegate) jest sterowana przez ciśnieniową gruszkę z membraną w krótkim ciśnieniowym sprzężeniu zwrotnym - działa to samoczynnie i nie można odczytać położenia zaworu, gruszka nie ma żadnego czujnika.
Jaką masz turbinę - nie wiem, osprzęt w silnikach 2,2 był często zmieniany. Ale jeżeki masz elktrosiłownik na turbinie, to masz turbinę VGT (z ruchomymi łopatkami).
Tu w linku z Allegro http://allegro.pl/silnik-ford-transi...8.html#thumb/2 jest pokazany silnik 2,2 85KM i ma zawór upustowy. Nie wiem w takim razie dlaczego pisałeś o silniczku-nastawniku...
|
Turbinę mam sterowaną elektrosiłownikiem. Natomiast z wiedzy, którą posiadam turbinę mam na sztywnej geometrii.
Bump:
Cytat:
Bez problemu można iść na 145 kM w tym silniku.
Nie masz dwumasy, turbo na stałej geometrii. Masz chyba Dpf bo to rocznik 2010.
Ja robiłem u Grześka ( Heko) w gcstuning w Mondeo mk3 jak jeszcze go miałem. Z transitem też tam podjade ale to w późniejszym czasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Zastanawiam się nad opcją z ASO Ford podniesienia mocy do 110 km przez nowy soft. Jeżeli ma to wyeliminować szarpanie zaryzykuję...