Temat: [Focus 2008-2011] Dostęp do nagrzewnicy PTC
View Single Post
Stary 24-10-2017, 09:32   #934
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dostęp do nagrzewnicy

U mnie też zamontowana, chociaż co się natyrałem, żeby ją wepchnąć i umocować we właściwej pozycji to moje... :/ zdecydowanie widać, że ten element został zaprojektowany do montażu na taśmie w fabryce ZANIM zamontowana zostanie tapicerka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Skorzystałem ze sposobu z rosyjskiego forum i zdemontowałem pokrywę nagrzewnicy żeby mocniej odgiąć kable. Dużo pomogło, chociaż przykręcanie tego z powrotem w pozycji zamontowanej też do łatwych nie należało. Mimo to wolałem tak niż mocować się z tapicerką.

Działa perfekcyjnie, od razu ciepło po odpaleniu silnika = magia. Zwłaszcza jak się wsiada zziębniętym w taką deszczową pogodę i można od razu odpalić ciepły nawiew. Zdecydowanie warto!

No i szok, że w mojej bieda wersji poflotowej było wszystko co trzeba poza panelem klimy (AA, zmieniłem na BA za 30 zł) oraz samą nagrzewnicą (60 zł, miał ten sam sprzedawca co panel, więc pewnie od tego samego auta).

Jeśli ktoś by potrzebował, zostały mi takie końcówki wtyczek (z tyłu jest parę cm kabla, można dolutować). Jak ktoś chce mieć koszernie zrobioną instalację, to mogę oddać za przysłowiowe piwo.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jak komuś potrzeba Viakena do zaprogramowania to w okolicach Wejherowa również służę pomocą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wielkie dzięki za pomoc, szczególnie koledze @radek70 za gotowość do asysty w razie problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem