Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 25-10-2017, 13:08   #3211
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaiste, bardzo nieznana i egzotyczna:
http://www.boma.pl/
W poprzednim wpisie nie podpisałeś fotki, skąd miałem wiedzieć skąd jest? Równie dobrze mogła być z Bangladeszu.

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ty chcesz osiągnąć? Że mamy się cieszyć z zakupu opon starych, bo tak stanowi prawo? A jak mamy wybór nowszych, to głupotą jest z niego skorzystać? Przeca to bezsens!
Cytat:
Napisał Hrdcr_real Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupując zimówki 18 cali za 2500 chciałbyś jak najnowsze a nie 3 letnie, chyba proste.
Oczywiście, że nikt nie ma cieszyć się z zakupu starych opon, a ja nie polecam nikomu kupowania starych opon! Przeczytajcie proszę jeszcze raz co napisałem. No chyba, że kilku miesięczne lub roczne opony, uważacie za stare. Czym innym jest to co dopuszcza i definiuje prawo, a czym innym praktyka i własne preferencje.
Jasne, że wydając 2,5k za opony, kupiłbym z br produkcji., więcej, mając do wyboru te same opony, ale jedne wyprodukowane pod koniec 2014r za 1,5k, a drugie z br. za 2,5k wybrałbym te drugie i innym polecałbym zrobić to samo.
Teraz pytanie co wy chcecie osiągnąć?
Cytat:
Napisał Hrdcr_real Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to kupuj 3 letnie, kto CI broni. obruszasz się niepotrzebnie.
Nie obruszam się, twoje twierdzenie wynika chyba z niezrozumienia

Cytat:
@ethernal na 99% mam J 7, 5 więc się łapie na rozmiar 235 /45R17 a jak z homologacja bo na słupku na naklejce nie mam tego rozmiaru. Jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem?
Mam na zimę felgi J 7,5" i opony o szer. 235 mm i jest OK.
Z tego co wiem rozmiar 235/45 R17 jest rozmiarem homologowanym do Mondeo mk4 więc nie widzę potencjalnych problemów w zastosowaniu tego rozmiaru do modelu po FL, tak jak w twoim przypadku.