View Single Post
Stary 26-10-2017, 22:13   #58
muminix
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: .
Silnik: .
Rocznik: .
Domyślnie Odp: Zakup Forda S-maxa 2.0 tdci

Chyba zaszło pewne nieporozumienie, napisałem:
---> minimum gołe titanium - chodziło mi o to, że nie chcę jakiejś całkowicie gołej wersji, a trend chyba taki jest (zegary z trenda do mnie nie przemawiają),
- muszą być: podgrzewane lusterka boczne, tempomat, światła do jazdy dziennej, bluetooth wbudowane w system (nie jakiś parrot)
- fajnie by było gdyby był ford convers, 17 calowe alufelgi, automatyczne wycieraczki
więc z powyższego wnioskuję, że wersja titanium jest dla mnie

---> koniecznie wersja po lifcie - po pierwsze rocznik, po drugie stylistyka.

---> Przebieg nie więcej niż 200 tyś km, najlepiej w granicach 120-150 tyś. - nie napisałem, że ma być 150 tyś. km, to tylko najlepsza opcja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie chcę więcej niż 200k km.

---> Rocznik - im młodszy tym lepszy, ale w tym budżecie poszaleć nie mogę. - chyba jasne, skoro po lifcie to minimum 2010, a w tym budżecie to się spodziewam czegoś między 2010 a 2012 (im młodszy tym lepiej).

---> Silnik: diesel, min 140 KM, najlepiej 163 KM.

---> skrzynia: sam już nie wiem, wolałbym automat ale taki z pewnego źródła (tzn że o niego dbano, olej wymieniano), jak ma być jakiś wadliwy-niepewny, to wtedy lepiej manual

---> Fajnie by było z dobrym nagłośnieniem i przejrzystym dachem - napisałem, że fajnie by było (czyt marzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jak się taki trafi to dobrze a jak nie to też ok, przejrzysty dach to panorama jeśli są jakieś wątpliwości.

---> kolor - wolałbym jakiś kolor lub ciemny, gorzej czarny, a najgorzej biały - częste mycie auta (ja wole praktyczne kolory)

---> budżet tak jak wcześniej - około 40 tyś zł, max 45 tyś zł. - czyli uważacie że ten budżet to za mało? początkowo myślałem 35-40 tyś zł, ale patrząc po otomoto zwiększyłem do 40-45 tyś zł i oferty w tej cenie, z tymi parametrami są; problem jest że to niepewne źródło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. obawiam się po prostu zakupu w ciemno. 10 tyś na pewno nie dołożę, bo nie mam na to zaplanowanego budżetu. Jeśli to konieczne to będę musiał z czegoś zrezygnować i tyle.
Jeśli nie znajdę forda s-maxa, to pewnie kupię c4 grand picassa lub renault grand scienic, tańszy i lepszy rocznik, ale mnie się kompletnie nie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jednak jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. auto rodzinne 2+3 potrzebuję i to jest priorytet.
muminix jest offline   Odpowiedź z Cytatem