Cytat:
|
OK, dotyczy diesel , li...
|
Tematy pomyliłeś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do 2.0TDCI to z tego co zauważyłem największą bolączką tych aut jest automat, który zamula na maxa i limituje osiągi. W przypadku skrzyni ręcznej sprawa wyglada dużo lepiej. Robiłem kumplowi takiego Focusa, który miał wysciowo 150KM w okolice 210KM/460NM...gdy był u mnie na rolkach po jakims miesiącu to moc wyszła podobnie ale momentu miał ponad 480Nm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przejechał autem ok 70k km i jest mega zadolowny, a Foka po prostu zapierd...
Mondeo jest ciężkim klocem, w połączeniu z automatem nawet jak ma 180KM to nie jedzie...mówiąc szczerze to pewnie 150KM z ręczną skrzynią nie pojedzie dużo gorzej...dlatego kupując Forda z tym IMO kijowym automatem nie należy nastawiać się na osiągi...chyba, że uda sie przeprogramować tą skrzynie...co teoretycznie jest możliwe ale praktycznie nie mamy do tego sum kontrolnych i plików kalibracyjnych więc na razie trzeba czekać..