Cytat:
|
To w jakim celu stosuje się przy silniku część o nazwie "obudowa termostatu"? Tak na sztukę?
|
Nie chce mi się nawet na twoje tak irytujące wywody odpowiadać więc piszę to tylko dlatego żeby inni mieli świadomość tego co robią i nie mówię że wiem wszystko na ten temat ale wiele czasu poświęciłem na to żeby mieć zimą komfort ciepła.
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz czemu w moim aucie termostatu przy bloku silnika nie było, u kolegi w tym samym modelu razem wymienialiśmy termostat i odkręcaliśmy obudowę przy bloku silnika też nie było termostatu w obudowie.
Również kilka osób na tym forum pisało że w obudowie termostatu przy bloku silnika w silnikach 2.3 nie znaleźli termostatu to o czymś musi świadczyć że po prostu fabrycznie te termostaty nie były montowane w tych obudowach.
Ty również pisałeś że nie znalazłeś termostatu w tej obudowie chociaż u ciebie to nie wiadomo co ty masz tam za silnik bo jak sam piszesz że najpierw trzeba obejrzeć co ty tam masz pod maską żeby można było tobie w ogóle cokolwiek doradzić więc z góry informuję cię że nie dotyczy to twojego wyjątkowego modelu.
To że w katalogu jest podane iż ten model silnika rzekomo powinien być wyposażony w dwa termostaty na podstawie tego co wyżej napisałem uważam że jest to nieprawda. Według tego co wiem to te silniki były również montowane w Fordzie Scorpio i tam właśnie termostat był montowany w tej obudowie a nie było termostatu na trójnikach dopiero chyba w późniejszych wersja Scorpio były montowane termostaty na trójnikach i prawdopodobnie z tego powodu jest cały bałagan z tymi termostatami w silniku 2.3 a obudowa termostatu po prostu została wykorzystana jako połączenie bloku silnika z wężami bo po co wymyślać coś nowego skoro można wykorzystać to co już istnieje.
Kiedyś też zamontowałem ten termostat w obudowie przy bloku silnika przy niesprawnym termostacie tym na wężach i też mi się wydawało że wszystko jest dobrze bo niby temperaturę trzymał ale jak wymieniłem ten uszkodzony termostat na wężach na termostat od lady to zauważyłem że silnik znacznie szybciej się nagrzewał i wskazówka temperatury również nieco się podniosła.
Różnica między jednym a drugim termostatem w nagrzewaniu się silnika jest tym bardziej zauważalna im niższa jest temperatura na zewnątrz jak dobrze pamiętam to przy około minus 10-15 stopni to przy termostacie przy bloku silnika silnik swoją temperaturę osiągał po 7-8 km jazdy a przy sprawnym termostacie na wężach już po około 5 km może dla niektórych to niewielka różnica zwłaszcza jak ktoś parkuje w garażu i to jeszcze ogrzewanym ale tak jak u mnie Auto stoi całą noc na dworze to przy trzaskającym mrozie myśli się tylko o jednym żeby jak najszybciej z kratek zaczęło lecieć gorące powietrze.
Jeśli ktoś poczyta moje wcześniejsze posty to będzie wiedział czemu należy montować sprawny termostat na trójnika a nie w bloku silnika i czemu ja akurat mam 2 a nie tylko ten jeden na wężach.
Jeśli ktoś będzie miał do mnie jakieś pytania w tym temacie to proszę o info na maila, że coś takiego się w temacie pojawiło wówczas postaram się na mądre pytania odpowiedzieć.